Skills for a lifetime

De conferentie ‘Skills for a Lifetime’ vond dinsdag 16 en woensdag 17 februari 2016 plaats in Amsterdam. Tijdens de conferentie stond het demonstreren en uitwisselen van best practices tussen onderwijs en het bedrijfsleven centraal. Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, opende de conferentie met de boodschap: “Education is more than preparation for the labour market”.

Doel van de conferentie was om in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie te zorgen voor input voor de aangekondigde European Skills Agenda. Drie thema’s vormden de rode draad van de conferentie:

  • Excellence in I-VET: flexible solutions in a changing labour market
  • Facilitating careers through VET: Lifelong learning for lifelong employability
  • Mobility in VET inside and outside Europe.

Sociaal aspect van skills
De Minister opende de conferentie met een duidelijke boodschap. Skills zouden niet alleen moeten worden gezien in het kader van een snel groeiende arbeidsmarkt. Volgens de Minister is sociale integratie en burgerschap hier ook van onmiskenbaar belang: “A good education is more than preparing young people for the labour market. It’s also about enabling them to participate fully in society: a democratic society that increasingly respects the differences between people”.

Tijdlijn
De Europese Commissie verwacht de Skills Agenda in mei 2016 te presenteren.

Klik hier voor verdere informatie

Share This