NLQF staat voor bewijs van niveau

Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF geeft duidelijkheid en zekerheid over het niveau van kwalificaties. Werkgevers kunnen zo de juiste mensen aannemen en de juiste scholing aanbieden aan werknemers. Werknemers kunnen aantonen wat zij waard zijn. Opleiders kunnen het niveau van hun kwalificaties vastleggen. Het NLQF telt acht niveaus, van basiskwalificatie tot universitair niveau en beschrijft per niveau de bijbehorende kennis en vaardigheden en de mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Read more

Wat kan NLQF voor jou betekenen?

NLQF voor werkgevers

NLQF voor werkgevers

Wat is het niveau van mijn werknemers en komt dat overeen met het niveau dat ze zouden moeten hebben? En welke waarde hebben hun kwalificaties vergeleken met andere private, bedrijfs- en publieke kwalificaties? NLQF biedt het antwoord.

Read more

NLQF voor werknemers

NLQF voor werknemers

De baan voor het leven bestaat niet meer. U moet flexibel zijn. Maar hoe flexibel bent u? Weet u precies welk niveau uw diploma heeft? En weet u welk opleidingsniveau vereist is om de overstap naar die ene baan te kunnen maken? NLQF helpt u op graag weg.

Read more

NLQF voor opleiders

NLQF voor opleiders

U timmert al jaren aan de weg met gedegen kwalificaties voor specifieke beroepen. Maar u kampt ook al jaren met de vraag hoe u nu eindelijk op transparante wijze het precieze niveau van uw diploma’s kunt duiden. NLQF helpt u uit de brand.

Read more

NLQF voor studenten

NLQF voor studenten

NLQF maakt duidelijk op welk niveau je studeert, ook bij een particuliere opleiding. Bovendien vergemakkelijkt NLQF de keuze voor een passende vervolgstap én kun je het niveau van jouw Nederlandse diploma vergelijken met een buitenlands diploma.

Read more

STAP-regeling en andere subsidies/regelingen

STAP-regeling en andere subsidies/regelingen

De overheid neemt NLQF steeds meer mee in regelingen voor scholingssubsidies. Ook branches nemen de NLQF-niveaus serieus. Zij kunnen met NLQF een vorm van erkenning meegeven aan branchegerelateerde opleidingen en kwalificaties. Hier een kort overzicht van subsidies en regelingen die zijn gelinkt aan NLQF.

Read more

Agenda

Deadlines indienen validiteitsaanvragen en inschalingsverzoeken in 2022

Deadlines indienen validiteitsaanvragen en inschalingsverzoeken in 2022

Klik hier voor een overzicht van de inlevertermijnen.

02-06-2022 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF te Utrecht

02-06-2022 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF te Utrecht

Op donderdag 2 juni 2022 (10.00 - 12.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enzovoort). De bijeenkomst gaat over het inschalen van kwalificaties of opleidingen in het NLQF zodat zij een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt. NCP NLQF gaat in op NLQF als instrument voor een leven lang ontwikkelen en de NLQF-procedures. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en vergaderruimte Domstad in Utrecht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Klik hieronder op READ MORE voor aanmelden.

09-06-2022 | Webinar 'Hoe maak je gebruik van het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) in jouw organisatie?’

09-06-2022 | Webinar 'Hoe maak je gebruik van het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) in jouw organisatie?’

De toenemende vraag naar kortdurende scholing om tekorten in de arbeidsmarkt op te lossen is een feit. Met een niveau aanduiding in het NLQF wordt de waarde van scholing zichtbaar gemaakt. Speciaal voor werkgevers organiseren we 9 Juni 2022 van 12.00 - 13.00u een webinar wat de meerwaarde is van een niveau aanduiding in het NLQF en hoe je daar gebruik van kunt maken. De inleiding wordt verzorgd door Adriana Stel, adviseur DOORZAAM. Lees meer of meld je direct aan.

Database NLQF-kwalificaties

Schema NL 2022 Print 08022022

Informatie over kwalificaties met een NLQF-niveau

Met de Database NLQF-kwalificaties kun je informatie over kwalificaties vinden, zoeken en vergelijken.