Voorlichtingsbijeenkomst NLQF op 12 maart 2019

Op dinsdag 12 maart 2019 organiseren het NCP NLQF en de NRTO van 10.00 - 12.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Utrecht. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enz.). De bijeenkomst gaat over het inschalen van opleidingen in het NLQF zodat deze een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt.

Programma

  • Het NCP NLQF start met uitleg over het NLQF.
  • Aansluitend gaat Ria van 't Klooster, directeur van de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) in op de betekenis van het NLQF voor private opleiders. De NRTO is een branchevereniging voor private opleiders met bijna 400 leden en is gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen en maatschappelijke organisaties. Tevens gaat Ria van 't Klooster in gesprek met een aantal aanwezige private opleiders die al kwalificaties lieten inschalen in het NLQF. Wat hebben zij aan het NLQF?
  • Roy Fleuren van het Vervoerscollege Venlo gaat in op de ervaringen met het proces van inschaling in het NLQF. De kwalificaties Professioneel Chauffeur Goederenvervoer en Professioneel Logistiek Medewerker hebben inmiddels NLQF niveau 2.

De bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor de liefhebbers zijn er broodjes na afloop.

Klik hier voor aanmelden

Share This