Psychodidact opnieuw de beste zorgopleider van Nederland

Voor het tweede jaar op rij is Psychodidact verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Het in Waalwijk gevestigde opleidingsinstituut voor psychologie kreeg de prijs in de categorie Zorg en Verzorging. De award werd donderdag 13 december 2018 uitgereikt in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. In 2013 liet Psychodidact al opleidingen inschalen in het NLQF.

De verkiezing voor Beste Opleider van Nederland werd voor de zesde keer gehouden door Springest, een vergelijkingssite voor ruim 70.000 leerproducten en 6.100 opleiders in Nederland. Winnaars zijn uitverkozen op basis van de beoordelingen die studenten na afronding van hun opleiding hebben achtergelaten op Springest.

Foto psychodidact beste opleider 2018

‘Waardering voor ons team’
Namens Psychodidact namen Irene Slaats (psychosociaal therapeut) en Rut de Ruijter (sociaal psycholoog) de prijs in ontvangst. Het duo dat samen verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding binnen het particuliere opleidingsinstituut is ongelooflijk trots op prolongatie van de titel.
“Twee jaar op rij mogen we ons de beste van Nederland noemen! Dat hadden we niet durven hopen. Zelfs niet toen duidelijk werd dat we bij de vijf genomineerden zaten. Wat een ongelooflijke waardering voor ons team”, reageert Rut de Ruijter. Irene Slaats vult hem aan: “Al bijna 25 jaar wordt er elke dag keihard gewerkt aan de inhoud en kwaliteit van onze opleidingen en trainingen. Deze waardering van onze studenten is een geweldige start voor ons jubileumjaar in 2019.”

NLQF-niveau
Psychodidact is in 1994 opgericht. In 2013 werden de opleidingen Psychosociaal Counselor (OPC) en Stressmanagement Coaching Counseling Conflictbemiddeling Professional ingeschaald in NLQF-niveau 6. Het niveau van deze kwalificaties is vergelijkbaar met het niveau van een hbo-opleiding.
Daarnaast verzorgt Psychodidact bijscholingen voor zorgprofessionals en trainingen voor mensen die stappen willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling. De opleider komt met het studieaanbod tegemoet aan de groeiende, maatschappelijke vraag naar verdieping op het gebied van psychologie en communicatie.

Ervaringen van studenten
Psychodidact heeft op Springest een gemiddelde waardering van 9,5. Studenten prijzen vooral het niveau van de opleidingen, de overzichtelijke modules en de persoonlijke aandacht van de trainers. De mix van studeren op locatie en het volgen van online modules wordt als zeer waardevol ervaren.

Share This