Vacature: Het NCP NLQF zoekt een lid voor de Programmaraad

Het Nationaal Coördinatiepunt (NCP) NLQF is een onafhankelijke organisatie die zorgt voor de invoering van het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Nederland. Een van de hoofdtaken is de inschaling in het NLQF (en EQF) van niet door de overheid gereguleerde kwalificaties (www.nlqf.nl). Daarnaast is het verzorgen van informatie en communicatie over het NLQF van belang. Voor 2018 zoekt het NCP NLQF een flexibel lid voor de Programmaraad. Dit lid kan in 2019 als vast lid kan toetreden. Dit in verband met verloop van de benoemingsperiode van een van de huidige leden.

Om het proces van inschaling kwalitatief vorm te geven zijn er een Programmaraad en twee Commissies, te weten de Commissie Kwaliteit en de Commissie Inschaling, binnen het NCP werkzaam. Hierin hebben onafhankelijke personen met specifieke expertise zitting. De samenstelling van de Programmaraad, beide Commissies en groep van experts, is openbaar en staat vermeld op de website van het NLQF, http://www.nlqf.nl/over-nlqf-eqf/over-ncp-nlqf.

De taken van de Programmaraad NLQF
De Programmaraad is verantwoordelijk voor alle besluiten over de validiteit van aanvragende organisaties en inschaling van niet door de overheid gereguleerde kwalificaties. De Programmaraad vergadert 5 keer per jaar (dagdeel) en 2 keer per jaar vindt er een gezamenlijk overleg plaats met de Commissie Kwaliteit en Commissie Inschaling. De leden van de Programmaraad vormen een klankbord voor het NCP NLQF ten aanzien van de ontwikkelingen en implementatie van het NLQF in Nederland. Voor 2018 zoekt het NCP een flexibel lid voor de Programmaraad dat in 2019 als vast lid kan toetreden (in verband met verloop van de benoemingsperiode van een van de huidige leden).

Korte profielschets leden Programmaraad NLQF

  • Expertise in het kader van opleiding en ontwikkeling.
  • Affiniteit met het formele en non-formele onderwijs.
  • Ervaring met en inzicht in het beoordelen van niveaus van kwalificaties.
  • Netwerken binnen en buiten het onderwijsveld.
  • Kennis van het bedrijfsleven en op de hoogte van arbeidsmarktontwikkelingen.
  • Maatschappelijke betrokkenheid.
  • Politieke sensitiviteit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Programma-directeur van het NCP NLQF, Tijs Pijls, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Share This