NLQF-voorlichtingsbijeenkomst op 28 november 2017 zoomt in op niveau 5

 

Op dinsdag 28 november 2017 (10.00 - 12.30 uur) vindt er in Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst plaats over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. Tijdens deze bijeenkomst gaat het over de betekenis van NLQF en de voordelen ervan voor opleiders in Nederland. Dit keer is er specifieke aandacht voor inschaling op niveau 5 van het NLQF.

Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enz.). De bijeenkomst gaat over het inschalen van kwalificaties of opleidingen in het NLQF zodat zij een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt.

Vanuit de praktijk worden twee casussen ingebracht inzake de inschaling van kwalificaties op NLQF-niveau 5:

  • Europrof schaalde de kwalificatie Hotel Service Management in op niveau 5. Europrof (Europese Professionele Opleidingen) is een vakopleiding voor beroepen in de horeca en hospitality.
  • Heering Consultancy Opleidingen BV schaalde de kwalificatie Consultant Payroll Services & Benefits (CPB) in op NLQF-niveau 5. Heering Consultancy Opleidingen BV organiseert opleidingen en trainingen op het gebied van salarisadministratie, personeelszaken en management.

Verder zal Hans Daale van Leido ingaan op de actuele ontwikkeling rondom niveau 5.

Vooral de vergelijkbaarheid tussen het niveau van diploma’s uit het publieke en private onderwijs wordt vaak als voordeel genoemd door private partijen die kwalificaties laten inschalen in het NLQF. En het feit dat inschaling daadwerkelijk bijdraagt aan de kwaliteit van de examinering.

Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF zorgt voor transparantie in de opleidings- en trainingsmarkt. NLQF maakt duidelijk op welk niveau iemand leert of functioneert in Nederland of in een ander Europees land.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijd en plaats
De bijeenkomst duurt van 10.00 - 12.30 uur en wordt gehouden bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

 

 

Share This