NCP NLQF op onderwijsbeurs Zuid

Op 29 en 30 september jl. vond in het Beursgebouw in Eindhoven de Onderwijsbeurs Zuid plaats. Ruim 100 (onderwijs)instellingen waren vertegenwoordigd. Ook NCP NLQF was aanwezig, samen met Europrof.

Het NCP NLQF was vertegenwoordigd vanuit de stand van Europrof (Europese Professionele Opleidingen), een vakopleiding voor beroepen in de horeca en hospitality. Europrof liet in 2015 al de kwalificatie Hotel Service Management inschalen op NLQF-niveau 5.

foto NLQF Onderwijsbeurs Zuid

Tijs Pijls, programma-directeur NCP NLQF: "‘We zijn erg blij met alle partijen die kwalificaties hebben laten inschalen in het NLQF. Naast diverse private opleiders zijn er ook sectoren die het NLQF gebruiken om het civiele effect te vergroten van hun eigen kwalificaties. Deze sectoren benutten NLQF om de mobiliteit van medewerkers te bevorderen en om het niveau van hun branchekwalificaties vergelijkbaar te maken met andere kwalificaties. Dat is precies waar NLQF voor bedoeld is: bijdragen aan mobiliteit op de arbeidsmarkt door transparantie wat betreft niveaus van kwalificaties."

 

Share This