Voorlichtingsbijeenkomst NLQF op 20 juni 2017

Op dinsdag 20 juni 2017 (10.00 - 12.30 uur) is er in Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. Hier wordt uitleg gegeven over hoe private opleidingen en kwalificaties kunnen worden opgenomen in het NLQF. NLQF is een raamwerk voor inschaling van alle mogelijke kwalificaties. Van basiseducatie tot doctoraat, en van bedrijfsopleiding tot meerjarige avondstudie. NLQF maakt niveaus van door de overheid gereguleerde kwalificaties en private kwalificaties met elkaar vergelijkbaar. Het is opgezet ter ondersteuning van een leven lang leren.

Voordelen inschaling opleidingen
Naast vergelijkbaarheid van niveaus van opleidingen - zowel binnen Nederland als binnen Europa - zijn er meer voordelen. Denk aan het beter op orde krijgen van het eigen opleidingenstelsel binnen organisatie of branche, verbetering van de concurrentiepositie door duidelijkheid over het niveau, leren werken met leeruitkomsten en vooral het bevorderen van de arbeidsmarktmobiliteit.

Praktijkvoorbeeld
Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst vertelt CZO (College Zorg Opleidingen) over de ervaring met inschaling van de kwalificaties Anesthesiemedewerker, Dialyseverpleegkundige en Operatie-assistent op NLQF-niveau 6.
CZO houdt toezicht op de kwaliteit van de zorgopleidingen door het erkennen van diverse opleidingen in de zorg.

Aanmelden
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.
De bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht.

Share This