Skip to main content
  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

Nieuwsbrief ontvangen?

Webinar voor loopbaanprofessionals: de betekenis van NLQF voor loopbaanbegeleiding | 18 januari 2024

13 november 2023

Jij bent vast al bekend met niveaus vanuit het mbo, hbo en universiteit. Denk aan mbo 1 tot en met 4, bachelor of master. Maar wat als je iemand tegenover je hebt zitten die een opleiding heeft gevolgd bij een private opleider? Hoe zeker ben je dan over wat iemand kan, kent en wat logische ontwikkelstappen zijn?
En hoe kun je als HR-professional of loopbaancoach het beste begeleiden bij het maken van keuzes in een complexe studie- arbeidsomgeving?

Vacature: Het NCP NLQF zoekt een lid voor de Programmaraad

07 november 2023

Het Nationaal Coördinatiepunt (NCP) NLQF is een onafhankelijke organisatie die zorgt voor de invoering van het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Nederland. Een van de hoofdtaken is de inschaling in het NLQF (en EQF) van niet door de overheid gereguleerde kwalificaties (www.nlqf.nl). Daarnaast is het verzorgen van informatie en communicatie over het NLQF een belangrijke taak. Vanaf januari 2024 zoekt het NCP NLQF een lid voor de Programmaraad. Dit in verband met het verloop van de benoemingsperiode van een van de huidige leden.

Voorlichtingsbijeenkomst NLQF op 21 november 2023

12 oktober 2023

Op dinsdag 21 november 2023 (10.00 - 12.30 uur) organiseert het NCP NLQF een voorlichtingsbijeenkomst (gratis) over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. Deze bijeenkomst is voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden. Denk aan particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, examenbureaus en contractafdelingen van roc’s of hogescholen. Het voordeel van NLQF is dat vergelijking met andere - ook reguliere - opleidingen in binnen- en buitenland mogelijk wordt. We leggen uit hoe kwalificaties of opleidingen een NLQF-niveau kunnen krijgen. Meer dan 60 opleiders werken al met NLQF-niveaus en er zijn al 210 kwalificaties ingeschaald! Bekijk het NLQF-register.