• ACTUEEL

  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

Nieuwsbrief ontvangen?

NLQF werkt samen met Studiekeuze123

30 november 2022

Een leven lang ontwikkelen, ontwikkeling mogelijk maken en overzicht. Dit zijn thema’s die centraal staan in de nieuwe samenwerking van het NLQF met Studiekeuze123. Met trots kan het NLQF melden dat zij op meer dan 10+ plekken op de website wordt vermeld. 

De samenwerking is een mooie stap voor het NLQF in het naar buiten brengen over het belang van diploma op niveau voor iedereen. Zowel het NLQF als Studiekeuze123 zorgen voor meer overzicht in het onderwijsaanbod en dragen bij aan het vergelijkbaar maken van opleidingen. Waarbij Studiekeuze123 zich richt op het helder maken van erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Van inhoudelijke informatie tot ervaringen van studenten; alle informatie die nodig is kun je vinden op de site. Het vergelijken van opleidingen wordt op deze manier, net als bij het NLQF, makkelijker voor student, werknemer en werkgever.

Op de site van Studiekeuze123 wordt het NLQF onder andere benoemd als studieniveau en wat dit inhoudt. Ook de mogelijkheid om met een diploma op NLQF-niveau in het buitenland te werken, wordt door Studiekeuze123 extra belicht. Het gaat dan over het vergelijken van jouw Nederlandse NLQF diploma met buitenlandse en de mogelijkheid om over de grens te werken met dit diploma. 

Samen werken we aan overzicht in het leerlandschap!

Conferentie NLQF: Houvast voor een Leven Lang Ontwikkelen | 8 december 2022

14 november 2022

Op 8 december organiseert NCP NLQF in de Jaarbeurs Utrecht een conferentie om met bestuurders in het onderwijs, ministeries, opleiders en werkgevers in gesprek te gaan. Het doel? Deelname aan Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en de rol die NLQF hierin speelt te vergroten. Dit is niet zomaar, het is 10 jaar geleden dat NLQF/EQF in werking trad. Tijd om dit te vieren met onze conferentie NLQF; Houvast voor een Leven Lang Ontwikkelen. Wil je meevieren? Meld je dan aan via deze link.

Voorlichtingsbijeenkomst NLQF op 16 februari 2023

14 november 2022
Op donderdag 16 februari 2023 (10.00 - 12.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF.  Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd hoe kwalificaties of opleidingen een NLQF-niveau kunnen krijgen. Het voordeel hiervan is dat vergelijking met andere - ook reguliere - opleidingen in binnen- en buitenland mogelijk wordt. Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF geeft duidelijkheid en zekerheid over het niveau van kwalificaties. Opleiders kunnen het niveau van hun kwalificaties dus vastleggen. Werkgevers kunnen zo de juiste mensen aannemen en de juiste scholing aanbieden aan werknemers. Werknemers kunnen aantonen wat zij waard zijn. Op deze manier kan het NLQF een bijdrage leveren aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en een leven lang leren stimuleren.

© 2022 NLQF | Alle rechten voorbehouden. Het NCP NLQF wordt in opdracht van het ministerie van onderwijs uitgevoerd door CINOP. Deze website is mede gefinancierd met subsidie van de Europese Commissie