• ACTUEEL

  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

Nieuwsbrief ontvangen?

Wat kan NLQF betekenen voor mbo en hbo? Volg het webinar op 11 april!

16 maart 2023

In een live webinar op dinsdag 11 april 2023 van 15.30 tot 16.30 uur gaan we in op het nut en de noodzaak van het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. We richten ons tijdens dit webinar op het contractonderwijs van hogescholen en roc's: alle reguliere door de overheid erkende kwalificaties zijn al ingeschaald in het NLQF, maar dat geldt niet voor het contractonderwijs. Door inschaling in het NLQF het niveau van dit onderwijs duidelijk. Zodat studenten, werknemers, werkgevers en opleiders weten waar een diploma of certificaat voor staat!

Adviesrapport Onderwijsraad Actief in Europa

14 maart 2023

De Onderwijsraad heeft een adviesrapport geschreven over de Europese invloed op onderwijs.  Zij geven aan dat de EU-lodstaten steeds vaker intensief en minder vrijblijvend samen en beïnvloeden ze elkaars onderwijs(beleid).

Als particuliere opleiding wil je de waarde zichtbaar maken, NLQF helpt daarbij

14 maart 2023

Interview Niels Boszhard & Carla Stam (Boszhard Academie) door Naomi Waijers (NCP NLQF)

Iedereen die ooit voor een grote groep mensen heeft gestaan om een verhaal te vertellen, begrijpt het: presenteren is een vak. Voor dit vak bestond nog geen opleiding, tot Niels Boszhard de Boszhard Academie ontwikkelde. De Boszhard Academie wordt “dé springplank’’ voor jonge presentatoren genoemd. Zijn motto: “Als je een opleiding start, doe het dan goed”. Begin 2022 is de presentator opleiding ingeschaald op NLQF 6. Niels Boszhard en Carla Stam vertellen waarom zij voor NLQF gekozen hebben.

© 2022 NLQF | Alle rechten voorbehouden. Het NCP NLQF wordt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door CINOP. Deze website is mede gefinancierd met subsidie van de Europese Commissie