Skip to main content
  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

  • ACTUEEL

Nieuwsbrief ontvangen?

NCP NLQF zoekt experts

20 februari 2024

Voor ons team van experts zijn we op zoek naar nieuwe kandidaten.

Met NLQF maak je iemands perspectief zichtbaar op diploma of certificaat

13 februari 2024

Circa 25 deelnemers vanuit uiteenlopende organisaties namen donderdag 8 februari deel aan de voorlichtingsbijeenkomst NLQF in Utrecht. Zo waren er non formele opleiders, brancheorganisaties, contractpoten van mbo en hbo en een auditorganisatie: allen geïnteresseerd om meer te weten te komen over NLQF als instrument voor leven lang ontwikkelen. Gerda Brummel van Hogeschool VIAA uit Zwolle vertelde aan de deelnemers over waarom zij hun kwalificaties Praktijkondersteuner Huisartsenzorg en Praktijkverpleegkundige Huisartsenzorg hebben laten inschalen op NLQF 5 en 6. Hogeschool Viaa biedt een breed palet aan  opleidingen. Zowel door OCW gereguleerd als post initiële opleidingen, trainingen en cursussen. De opleidingen Praktijkondersteuner en Praktijkverpleegkundige behorende bij laatstgenoemde.  

Werksessie Leeruitkomsten basis | 18 april 2024

12 februari 2024

Op 18 april 2024 (10.00 tot 12.30 uur) biedt het Nationaal Coördinatie Punt NLQF een werksessie leeruitkomsten formuleren aan.

Leeruitkomsten geven richting in wat studenten/deelnemers na de opleiding kunnen en weten. De manier waarop leeruitkomsten worden geformuleerd heeft impact op de kwaliteitsborging, de relevantie, de assessment en het curriculum van een kwalificatie. Bij het NLQF denken we vanuit leeruitkomsten en we nemen jullie hier graag in mee.