Skip to main content

Ziyaretiniz için teşekkür ederiz - Bedankt voor jullie bezoek!

Ontwikkelen doe je samen!

Met en van elkaar leren, dat was het doel van afgelopen 6 september. Op deze dag verwelkomde het NCP NLQF een delegatie vanuit de Turkse Vocational Qualifications Authority. De delegatie werd in de ochtend opgevangen door Ruud Schapenk, senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met een persoonlijke anekdote over zijn tijd aan de Boğaziçi University in Istanboel was het ijs direct gebroken.

Uitdagingen in Nederland en Turkije

Het NLQF en TQF waren tijdens verschillende presentatie de hoofdonderwerpen. Wat opviel was dat beide coördinatiepunten tegen gezamenlijke uitdagingen aanlopen. Onder andere de bekendheid van het NQF/EQF bij werkgevers in beide landen.

Zonnige afsluiting

De dag werd afgesloten met een wandeling in het zonnige stadscentrum van Den Bosch. Hier vertelde een collega historische verhalen over het ontstaan van de stad die werden vertaald naar het Turks door een andere collega. Toen de geheugenkaarten op de telefoons vol waren en de voeten moe waren, was het tijd om de dag af te sluiten.

Het NCP NLQF vond het een grote eer om deze uitwisseling te faciliteren en kijken uit naar de volgende mogelijkheid om van en met andere NQF’s te leren.