Skip to main content

Werksessie Leeruitkomsten basis | 18 april 2024

Op 18 april 2024 (10.00 tot 12.30 uur) biedt het Nationaal Coördinatie Punt NLQF een werksessie leeruitkomsten formuleren aan.

Leeruitkomsten geven richting in wat studenten/deelnemers na de opleiding kunnen en weten. De manier waarop leeruitkomsten worden geformuleerd heeft impact op de kwaliteitsborging, de relevantie, de assessment en het curriculum van een kwalificatie. Bij het NLQF denken we vanuit leeruitkomsten en we nemen jullie hier graag in mee. 

Dit jaar vernieuwen we daarom de opzet van de tweejaarlijkse werksessie leeruitkomsten formuleren. We splitsen de sessie op in twee delen: Leeruitkomsten basis en het vervolg, Leeruitkomsten verdiepend. Dit zodat alle behoeften aan bod komen, wanneer je nieuw bent met het thema én je wanneer je je kennis wil uitbreiden.

Deel 1: Leeruitkomsten basis, 18 april: In de sessie Leeruitkomsten basis op 18 april gaan we in op het belang van werken met en denken in leeruitkomsten, huidige ontwikkelingen en bieden we handvatten die je kunt gebruiken om leeruitkomsten te formuleren. Kortom, de “why, how, what”. Het doel van de werksessie Leeruitkomsten basis is om jullie te informeren over het concept leeruitkomsten en hoe dit kan worden toegepast. Dit doen we, zoals jullie van ons gewend zijn, op een interactieve manier. We raden aan deze sessie sowieso te volgen als je interesse hebt in het volgen van het tweede deel: Leeruitkomsten verdiepend.

Praktische informatie:

  • Het meebrengen van eigen materiaal is voor deze sessie niet nodig. Je hoeft ook dan ook niet bezig te zijn met een inschalingsaanvraag voor het NLQF.
  • Bij deelname ontvang je een hand-out met de besproken theorieën.
  • De sessie vindt plaats op kantoor bij NCP NLQF, Stationsplein 14 in ’s-Hertogenbosch
  • Deelname is gratis! We horen wel graag als je er bij bent via dit aanmeldformulier. Komt er iets tussen waardoor je niet meer aanwezig kunt zijn? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan voor 18 april via deze link.

Deel 2: Leeruitkomsten verdiepend, 17 oktober: Op 17 oktober (onder voorbehoud) staat de werksessie Leeruitkomsten verdiepend gepland. We borduren hier voort op de eerder gedane inzichten op 18 april. Tijdens deze sessie herhalen we kort wat we hier hebben gedaan (we raden wel aan de basissessie te volgen) en vervolgens ga je onder onze begeleiding zelf aan de slag met het formuleren van leeruitkomsten - handig als je wilt inschalen!

Praktische informatie:

  • Voor deze sessie vragen we je om eigen materiaal mee te nemen (zoals leermateriaal, competentieprofielen, lesdoelen, leerdoelen, et cetera).
  • Bij deelname ontvang je een hand-out met informatie.

Meer informatie over en aanmeldmogelijkheid voor deze sessie volgt later.