Skip to main content

Voorlichtingsbijeenkomst NLQF op 21 november 2023

Op dinsdag 21 november 2023 (10.00 - 12.30 uur) organiseert het NCP NLQF een voorlichtingsbijeenkomst (gratis) over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. Deze bijeenkomst is voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden. Denk aan particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, examenbureaus en contractafdelingen van roc’s of hogescholen. Het voordeel van NLQF is dat vergelijking met andere - ook reguliere - opleidingen in binnen- en buitenland mogelijk wordt. We leggen uit hoe kwalificaties of opleidingen een NLQF-niveau kunnen krijgen. Meer dan 60 opleiders werken al met NLQF-niveaus en er zijn al 210 kwalificaties ingeschaald! Bekijk het NLQF-register.

 

NLQF voor leven lang ontwikkelen

Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF geeft duidelijkheid en zekerheid over het niveau van kwalificaties. Opleiders kunnen het niveau van hun kwalificaties dus vastleggen. Werkgevers kunnen zo de juiste mensen aannemen en de juiste scholing aanbieden aan werknemers. Werknemers kunnen aantonen wat zij waard zijn. Op deze manier levert het NLQF een bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en een leven lang ontwikkelen. En: NLQF is ook gekoppeld aan verschillende subsidieregelingen voor scholing en ontwikkeling.

Programma

  • Kennismaking/toelichting NLQF (Tijs Pijls, NCP NLQF)
  • Examenadviesburo heeft inmiddels zes kwalificaties ingeschaald op niveaus 4, 5 en 6. Wat komt er kijken bij inschaling in NLQF en wat levert het op? (Miranda van den Tempel-Bood)
  • Praktijkverhaal NLQF: Wat komt er kijken bij inschaling in NLQF en wat levert het op?
  • Presentatie over de NLQF-procedures (Esther Murre en Naomi Waijers, NCP NLQF)
  • Ruimte voor vragen

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Aanmelding kan online via het aanmeldformulier.

U ontvangt na aanmelding een bevestiging om aan de bijeenkomst deel te nemen. Heeft u vragen of suggesties die u graag terug zou zien tijdens de bijeenkomst, dan ontvangen we die graag (uiterlijk voor 17 november 2023). U kunt deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Vragen voorlichting 21 november 2023’.