Skip to main content

Meerwaarde NLQF voor Expertcare

Op donderdag 29 november 2018 vond de laatste voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF van dit jaar plaats. Tijdens de bijeenkomst kwamen diverse partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (o.a. particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers) samen voor meer informatie. Het NCP NLQF vertelde het EQF en NLQF en de procedure die organisaties doorlopen om een NLQF-niveau toegekend te krijgen.  En ExpertCare - een organisatie voor gespecialiseerde verpleging in de thuissituatie aan kinderen en volwassenen - deelde haar ervaringen met inschaling in het NLQF: ‘Door de inschalingsaanvraag kijk je kritisch naar je eigen processen en de beoogde leeruitkomsten.’

foto voorlichting nlqf 29112018Pamela Abendanon, opleidingsadviseur van ExpertCare, vertelde dat voor hen de reden voor inschaling in het NLQF de urgentie op de arbeidsmarkt was: ‘Het tekort aan wijkverpleegkundigen en kinderverpleegkundigen is een groot probleem. Wij als ExpertCare besloten daarom personeel zelf op te leiden vanuit ons bedrijf en zo mee te helpen aan het oplossen van het tekort’.

ExpertCare liet twee kwalificaties, wijkspecialist en kinderverpleegkundige, inschalen in het NLQF-niveau 6 en is in voorbereiding om een aantal andere kwalificaties te laten volgen. Hun ervaring met het NCP is positief. De ondersteuning bij de validiteits- en inschalingsaanvraag was erg waardevol. Uiteindelijk heeft dit bij ExpertCare bijgedragen aan het gedegen opzetten en organiseren van hun opleidingen. Pamela Abendanon: ‘Door de aanvragen kijk je kritisch naar je eigen processen en de beoogde leeruitkomsten.’ Het advies van Pamela voor partijen die met inschaling aan de slag willen, is om op tijd aan de slag te gaan met de uitwerking, zodat je voldoende tijd hebt om, in overleg met de medewerkers van het NCP, een complete aanvraag te verzorgen. Hierbij kan het waardevol zijn om in contact te komen met organisaties die de procedure al eens hebben doorlopen, om hun tips en adviezen mee te nemen.

Hier vindt u de presentaties die tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 29 november werden verzorgd:

Heeft u vragen of wilt u bekijken of inschaling in het NLQF iets voor u is? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
De volgende voorlichtingsbijeenkomst staat gepland op 12 maart 2019.