Skip to main content

NLQF werkt samen met Studiekeuze123

Een leven lang ontwikkelen, ontwikkeling mogelijk maken en overzicht. Dit zijn thema’s die centraal staan op de website van Studiekeuze123. Met trots kan het NCP NLQF melden dat het NLQF is opgenomen op deze website. 

De samenwerking is een mooie stap voor het NCP NLQF in het naar buiten brengen over het belang van diploma op niveau voor iedereen. Zowel het NLQF als Studiekeuze123 zorgen voor meer overzicht in het onderwijsaanbod en dragen bij aan het vergelijkbaar maken van opleidingen. Waarbij Studiekeuze123 zich richt op het helder maken van erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Van inhoudelijke informatie tot ervaringen van studenten; alle informatie die nodig is kun je vinden op de site. Het vergelijken van opleidingen wordt op deze manier, net als bij het NLQF, makkelijker voor student, werknemer en werkgever.

Op de site van Studiekeuze123 wordt het NLQF onder andere benoemd als studieniveau en wat dit inhoudt. Ook de mogelijkheid om met een diploma op NLQF-niveau in het buitenland te werken, wordt door Studiekeuze123 extra belicht. Het gaat dan over het vergelijken van jouw Nederlandse NLQF diploma met buitenlandse en de mogelijkheid om over de grens te werken met dit diploma. 

Samen werken we aan een overzicht in het Nederlands leerlandschap!