Skip to main content

“NLQF maakt het mogelijk keuzes te maken die passen bij je wensen”

Bianca Tak (32) rondde in 2016 haar opleiding voor registerpodologie af en volgde als eerste lichting afgestudeerden in 2022 de scholing kwaliteitsmanagement waarmee ze het nieuwe diploma registerpodologie (NLQF 6) behaalde aan de Academie voor Podologie. Ze vertelt wat de niveau aanduiding NLQF voor haar heeft toegevoegd.

Duidelijkheid

“Tijdens mijn oriëntatie naar een studie kwam ik de term NLQF voor het eerst tegen. De Academie voor Podologie voldoet met haar opleiding registerpodologie aan het NLQF niveau 6. Met de NLQF aanduiding kan ik beter uitleggen en aantonen wat de waarde van het diploma is. Naast de reguliere opleidingen worden er natuurlijk allerlei (beroeps)opleidingen en cursussen gegeven. Met een NLQF aanduiding is dit overzichtelijk en hierdoor kun je opleidingen ook makkelijk met elkaar vergelijken. Het is voor iedereen duidelijk wat het niveau en de kwaliteit van de opleiding is.

Zekerheid

“Voor mijzelf betekende het erkenning en zekerheid voor het maken van een studiekeuze. Ik was op zoek naar een opleiding die het mogelijk maakte om de studie te combineren met het werk in de praktijk. Dat kon ik dankzij de deeltijdopleiding aan de Academie voor Podologie. Ik wilde graag het geleerde direct toepassen in de praktijk. En ik wilde er zeker van zijn dat mijn studie een bepaald niveau had. Een NLQF aanduiding maakt het mogelijk om, in het woud van opleidingen, makkelijker keuzes te maken die bij je wensen passen. Zoals mijn wens om leren en werken te combineren en de duidelijkheid van de waarde van het diploma.

NLQF voegt waarde toe aan CV

Voor mij heeft NLQF daarnaast ook een bijdrage geleverd in het Leven Lang Ontwikkelen doordat de kwaliteit en het niveau van de opleiding niet ter discussie stond. Ik ben zelfs toegelaten via een schakelprogramma aan de Universiteit. Net zoals reguliere opleidingen die een NLQF 6 niveau hebben. Hoe meer bekendheid er is over NLQF, hoe meer waard het is én hoe meer belang er wordt gehecht aan het kenbaar maken van het niveau. Dus ja het behaalde NLQF niveau staat zeker in mijn profiel en op mijn CV vermeld!