Skip to main content

Webinar 'NLQF helpt branches en sectoren bij leven lang ontwikkelen!' op 10 oktober 2023

Gratis webinar op 10 oktober 2023 van 12.00 tot 13.00 uur

Steeds meer branches en sectoren kiezen voor het NLQF als niveau-aanduiding op branche- of bedrijfsdiploma’s. Denk hierbij aan CBL (levensmiddelen), ProVoet (voetverzorging), ANBOS (uiterlijke verzorging), CZO (zorg), KCH (detailhandel), RAS (schoonmaak), SVH (horeca), SVGO (bouw), VTB (metalectro), VAPRO (proces- en maakindustrie), NVVB (burgerzaken), NOC*NSF (sport).

Wat maakt dat zij kiezen voor NLQF? Wat is de toegevoegde waarde voor werkgevers en werknemers? In dit webinar gaan we in gesprek over de betekenis van het Nederlandse Kwalificatieraamwerk NLQF voor branches en bedrijven in het kader van een leven lang ontwikkelen (LLO). Aan de tafel zitten Gertrud van Erp (beleidssecretaris VNO-NCW), Gideon Verhoeven (bestuurslid en opleidingsadviseur bij SVGO-Gaan in de Bouw) en Henk Kemkes (algemeen directeur bij Tetrix Bedrijfsopleidingen).

Het NLQF is een systematische ordening van alle bestaande kwalificatieniveaus en opleidingen in Nederland. Uit onderzoek van NIDAP naar de impact van het NLQF blijkt dat werkgevers een kwalificatieraamwerk als het NLQF nuttig vinden. Zij kunnen door NLQF snel en eenduidig niveaus van opleidingen met elkaar vergelijken. NLQF maakt reguliere en private kwalificaties vergelijkbaar met elkaar, zowel nationaal als internationaal. Dit draagt onder meer bij aan het aannemen van de juiste mensen met de juiste kwalificaties en het aanbieden van de juiste scholing voor personeel.

Doel webinar

Na deelname aan dit webinar weten deelnemers:

  • wat het NLQF is;
  • wat de voordelen zijn voor branches en sectoren;
  • hoe werkgevers het NLQF kunnen gebruiken in het kader van LLO.

Programma webinar

  • Inleiding door Tijs Pijls, Programmadirecteur Nationaal Coördinatiepunt NLQF
  • Wat is de waarde van het NLQF vanuit brancheperspectief? In gesprek met Gertrud van Erp (VNO-NCW), Gideon Verhoeven (SVGO - GAan in de Bouw) en Henk Kemkes (Tetrix Bedrijfsopleidingen)
  • Discussie met inleiders en deelnemers over de betekenis van het NLQF

Wanneer

Online op donderdag 10 oktober 2023 van 12.00 tot 13.00 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden

Dit webinar richt zich specifiek op branches, sectoren en werkgevers.

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.