Skip to main content

NLQF-aanvraagproces gedigitaliseerd!

De afgelopen periode heeft het NCP NLQF hard gewerkt om het aanvraagproces voor validiteit en inschaling te digitaliseren. Dat betekent dat organisaties nieuwe aanvragen voor validiteit en inschaling vanaf  vandaag online kunnen indienen. We zijn trots op deze mijlpaal en verwachten dat het indienen van validiteits- en inschalingverzoeken efficiënter en makkelijker gaat verlopen voor zowel de aanvragende organisatie als het NCP NLQF. Communicatie en feedback over de aanvragen verloopt ook via het digitale portaal.
 
 digitaal portaal aanvragen

Wat betekent dit voor het indienen van een aanvraag?
Via https://aanvragen.nlqf.nl/ kun je een account aanmaken en jezelf registreren als organisatie. Dit kan via één e-mailadres en wachtwoord. Bijvoorbeeld van de contactpersoon NLQF of het info-mailadres. Via deze gegevens krijgt je organisatie toegang tot het digitale portaal en kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend.
 
Hoe start ik een aanvraag validiteit of inschaling digitaal via het systeem? 
1. Log in met je accountgegevens.
2. Druk op de knop 'nieuw formulier'. Vervolgens kan je de keuze maken om te starten met de validiteitsaanvraag of met de inschalingsaanvraag. Klik op het formulier naar keuze.
3. Bij het invullen van deze aanvraag, worden gegevens automatisch opgeslagen en kan je op een later tijdstip weer verder gaan. Ook is het mogelijk om tussen de schermen te schakelen en schermen over te slaan om later aan te vullen.
4. Zodra alle pagina’s volledig zijn ingevuld met relevante verwijzingen naar de bijlagen, kan het aanvraagformulier worden ingediend. Hierbij zijn er twee opties mogelijk:
a. Indienen ter controle: via deze optie is het mogelijk eenmalig feedback te ontvangen op de aanvraag door het NCP NLQF. Vervolgens kan je daarna op basis van de feedback aanpassingen doen in de aanvraag.
b. Aanvraag indienen: via deze optie wordt de aanvraag zonder feedback officieel ingediend. Zodra de aanvraag aan de ontvankelijkheidscriteria voldoet, ontvang je een ontvangstbevestiging.
5. Wanneer de aanvraag is ingediend zijn de leveringsvoorwaarden van het NCP NLQF van toepassing. Deze zijn terug te vinden op onze website bij downloads, zie onder NLQF-handleidingen en formulieren.
 
Vragen?
Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 31(0)73-6800784.