Skip to main content

Nieuwe aanvraagperiode STAP-budget start 2 mei 2022

Het STAP-budget voor het eerste tijdvak is alweer op. Op 1 maart 2022 ging de nieuwe subsidieregeling, het STAP-budget, open. Maar een paar dagen nadat de regeling was opgesteld, was het budget voor dit tijdvak al op. De volgende aanvraagperiode start op maandag 2 mei 2022 om 10.00 uur. Het NCP NLQF is een erkennende organisatie binnen de Subsidieregeling STAP-budget. Het NCP NLQF mag van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid die erkenning afgeven voor opleiders die opleidingen aanbieden met een NLQF-ingeschaald diploma.

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Op deze manier wil de overheid mensen helpen om zich te blijven ontwikkelen in hun werk. Voor meer kansen, salaris, uitdaging of plezier.

Informatie voor aanbieders

Op www.stapvooropleiders.nl vinden aanbieders alle informatie die voor hun van belang is.  Aanmelden voor de STAP-nieuwsbrief vanuit de Rijksoverheid kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvraagtijdvakken 2022

2 mei t/m 30 juni 2022

De verwachting is dat de volgende tijdvakken hierna open komen te staan:
1 juli t/m 31 augustus 2022
1 september t/m 31 oktober 2022
1 november t/m 31 december 2022

Online bijeenkomst STAP-regeling NLQF terugkijken

Op 2 december 2021 was een online bijeenkomst over STAP voor aanbieders met NLQF-ingeschaalde kwalificaties.  Georganiseerd door het NCP NLQF samen met DUO en UWV.
Deze is beschikbaar op onze website en kan worden teruggekeken.
Naar de online bijeenkomst over STAP voor aanbieders met NLQF-ingeschaalde kwalificaties