Skip to main content

Met NLQF eenduidige kwaliteitsstandaard voor nagelstylistes

Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) liet de kwalificatie 'Allround nagelstylist' inschalen op NLQF-niveau 3. Liesbeth Kieboom, directeur van TCI, vertelt waarom.  'Wij hebben geen branche-organisatie, maar ik vind het voor de markt en branche wél van belang dat er een heldere en kwalitatief goede standaard is voor het vakmanschap van de nagelstylist.'

Objectieve niveau-aanduiding

In het verleden bepaalden merken en producten, dus vanuit commercieel opzicht, de meetlatten voor nagelstylistes. Dat waren soms ook internationale merken en producten. Ieder land heeft echter andere wet- en regelgeving en kwaliteitseisen. Die internationale standaarden komen niet altijd overeen met de wet- en regelgeving van Nederland.  Vanwege de wirwar aan opleidingen/scholing en het ontbreken van een eenduidige kwaliteitsstandaard vroeg TCI een NLQF-niveau aan voor de kwalificatie 'Allround nagelstylist'. Zo is een objectieve niveau-aanduiding geborgd.

Kwaliteitsimpuls

Liesbeth Kieboom geeft aan dat de NLQF-inschaling voor zowel opleiders, de branche als nagelstylisten veel betekent. 'De opleiders kunnen de kwaliteit van hun opleiding en examinering verbeteren doordat er nu een heldere kwalificatie is. Bijkomend voordeel is de STAP-subsidie waar de studenten hun voordeel mee kunnen doen. De branche van nagelstylisten krijgt een kwaliteitsimpuls in het werkveld doordat er onderscheid is in deskundigheid en veiligheid. Plus voor de nagelstylisten zelf is er de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden te borgen en hun kwaliteit te laten zien door het hebben van een NLQF-ingeschaald diploma op niveau 3.

Meer informatie over kwalificatie Allround nagelstylist 

Zie ook het NLQF-register met meer dan 160 ingeschaalde private kwalificaties