Skip to main content

In the picture: Anne-Lise Kamphuis

Anne-Lise Kamphuis lid van de Commissie Kwaliteit.  Deze commissie beoordeelt NLQF-aanvragen voor de validiteit van organisaties die een inschaling wensen en geeft hierover een advies aan de Programmaraad NLQF.  Wat is haar achtergrond en hoe kijkt zij aan tegen het NLQF?
Anne-Lise is beleidsadviseur onderwijs, secretaris en onderzoeker. Ze adviseert en ondersteunt instellingen bij de voorbereiding van accreditaties en midterm-reviews, het vormgeven van onderwijsbeleid en het optimaliseren van de kwaliteitscyclus. Ook voert ze onderzoeken uit die inzicht geven in onderwijskwaliteit, zoals alumni- en werkveldonderzoek en curriculum-evaluaties. Als secretaris begeleidt en ondersteunt ze beoordelingspanels bij onderwijsvisitaties en midterm-reviews. Daarnaast werkt ze als onderzoeker op het gebied van marketing en communicatie. Van 2009-2017 heeft ze bij verschillende hogescholen gewerkt als docent onderzoek en afstudeer/stagebegeleider. Ook heeft ze diverse docent-trainingen en kalibratiesessies verzorgd rond (afstudeer)onderzoek. Ze studeerde Algemene Sociale Wetenschappen.
Wat is de toegevoegde waarde van het NLQF?
“Het NLQF biedt een objectief kader om de moeilijkheidsgraad van opleidingen en cursussen te bepalen. Daarmee helpt het deelnemers en werkgevers om een opleidingstraject te vinden dat passend is qua niveau  en bij  wat iemand wil bereiken. Voor opleiders is het ook waardevol om het niveau van hun aanbod te laten beoordelen door een onafhankelijke partij. Met een NLQF-inschaling laat je als opleider zien dat je waarde hecht aan kwaliteit en transparantie.”