Skip to main content

Het NLQF bestaat 10 jaar. Een mijlpaal om te vieren en om vooruit te kijken. Donderdag 8 december werd daar uitgebreid bij stil gestaan tijdens de conferentie: 10 jaar NLQF

Bestuurders in onderwijs, ministeries, opleiders en werkgevers gingen met elkaar in gesprek om deelname aan Leven Lang Ontwikkelen en de rol die NLQF hierin speelt te versterken. Minister van Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Dennis Wiersma, openende de bijeenkomst met een videoboodschap.

“Belangrijk; weten wat je zelf waard bent op de arbeidsmarkt. Gelukkig werkt het NLQF al tien jaar als een soort taxateur op de arbeidsmarkt (…..) Met NLQF kun je als je werkt of studeert zo laten zien wat in je mars hebt, en weet je met welke opleiding je verder komt en als je werkgever bent kun je opleidingen van sollicitanten beter beoordelen. Als je zelf een opleiding aanbiedt kun je de waarde en het niveau daarvan aantonen. En dat is precies wat we nodig hebben.”

Dank aan dagvoorzitter Esther van der Voort en panelleden Wouter van der Sande (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn), @Koen Nomden (Europese commissie), Getrud van Erp (VNO-NCW), Ciel Stevens (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) en Hanneke Ackermann (FME). En natuurlijk aan alle deelnemers. Op naar de volgende tien jaar! De opbrengsten van de conferentie delen we nog apart de komende tijd.