Skip to main content

Het NCP NLQF is op zoek naar een nieuw lid voor de Commissie Kwaliteit

NLQF biedt houvast, duidelijkheid en kwaliteit in het opleidingslandschap door niveaus in dat wat je kan en hebt geleerd toe te kennen aan kwalificaties. En levert zo een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen.

Het Nationaal Coördinatiepunt NLQF is een onafhankelijke organisatie die zorgt voor de invoering van het NLQF in Nederland. Een van de hoofdtaken van het NCP NLQF is de inschaling in het NLQF (en EQF) van de niet door de overheid gereguleerde kwalificaties.

Vanwege het verstrijken van de zittingstermijn zoekt het NCP NLQF vanaf 1 augustus 2023 een nieuw lid voor de Commissie Kwaliteit. 

Wat doet de Commissie Kwaliteit?

De Commissie Kwaliteit is verantwoordelijk voor de beoordeling van de validiteitsaanvragen van organisaties en geeft advies aan de Programmaraad. Dit doet zij op basis van de geldende criteria (rechtspersoonlijkheid, eigendomsrecht van de kwalificatie, continuïteit, examinering en kwaliteitsborging). Na de beoordeling stelt de Commissie Kwaliteit een advies op als basis voor besluitvorming door de Programmaraad.

 • 5 keer per jaar vergaderen (dagdeel)
 • 2 keer per jaar een gezamenlijk overleg met Programmaraad en Commissie Inschaling (dagdeel)

De commissie bestaat uit vier onafhankelijke leden met expertise op het gebied van kwaliteitszorg in het mbo, hbo en private onderwijs. Een van de leden vervult de rol van de voorzitter. Van de leden wordt verwacht dat ze het NLQF verder brengen in Nederland. De leden werken op basis van vacatiegelden.

 Korte profielschets lid Commissie Kwaliteit NLQF

 • Kan vanuit een onafhankelijke positie invulling geven aan de rol binnen de commissie.
 • Kan in afstemming met de leden van de commissie kwaliteit complexe dossiers objectief beoordelen aan de hand van de geldende validiteitscriteria van het NCP NLQF en van een passend advies voorzien.
 • Is expert op het gebied van kwaliteitszorg en examinering, met name in het private onderwijsveld en eventueel in het mbo.
 • Kan goed samenwerken en is communicatief sterk.
 • Is in staat om dossiers vanuit een digitale omgeving te behandelen.
 • Heeft brede kennis van het private onderwijsveld.
 • Heeft een uitgebreid netwerk in het private onderwijsveld.
 • Is op de hoogte van relevante arbeidsmarktontwikkelingen.
 • Is bereid om voor een of twee zittingstermijnen van 4 jaar deze functie te vervullen.
 • Werkt in lijn met de moreel-ethische verklaring van het NCP NLQF.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tijs Pijls of Esther Murre; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Belangstelling? Stuur je CV en motivatie voor 15 maart 2023 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van vacature lid Commissie Kwaliteit.