Skip to main content

Eerste NLQF-EQF 5 diploma’s Hotel Service Management uitgereikt

Maandag 23 januari jl. werden de eerste NLQF-EQF 5 diploma’s uitgereikt aan studentes van Europrof. Europrof (Europese Professionele Opleidingen) is een vakopleiding voor beroepen in de horeca en hospitality gevestigd in Moergestel. De kwalificatie Hotel Service Management (HSM) is in juni 2015 ingeschaald op niveau 5 van het NLQF.

 foto diplomauitreiking Europrof

Cindy Sep en Lieke Teurlings ontvingen hun diploma uit handen van Burgemeester Janssen uit Oisterwijk, na eerst nog te zijn toegesproken door Tijs Pijls, Programmadirecteur NCP NLQF, en Heinz Strobl, voorzitter Raad van Advies van Europrof en oud-directeur van het Amstel Hotel. In de toespraken was ruimschoots aandacht voor felicitaties aan beide studentes en hun familie en werd ook het belang van het diploma uitgelicht. Door de inschaling op NLQF/EQF niveau 5 laat Europrof zien wat de kwalificatie Hotel Service Management waard is en hoe het niveau van de opleiding zich nationaal en internationaal verhoudt tot andere horeca-opleidingen. Europrof richt zich op het hogere segment in de horecawereld en biedt de studentes daarom deze NLQF-niveau 5 opleiding aan waar, ten opzichte van de MBO-4 horeca-kwalificaties, complexere kennis en vaardigheden deel van uitmaken.

Het NCP NLQF feliciteert Cindy en Lieke en Europrof nogmaals met deze mooie resultaten en wenst de net-afgestudeerden een mooie loopbaan toe.