Skip to main content

Branches en sectoren: verrijk sectorale ontwikkelpaden met NLQF-ingeschaalde opleidingen! 

Gratis webinar op 13 mei 2025 van 15.30-16.30

Dankzij de SLIM-scholingssubsidie zijn NLQF-ingeschaalde opleidingen in een erkend ontwikkelpad (deels) subsidiabel. Steeds meer branches en sectoren, ook buiten deze ontwikkelpaden kiezen voor het NLQF als niveau-aanduiding op branche- of bedrijfsdiploma’s.

Denk hierbij aan CBL (levensmiddelen), ProVoet (voetverzorging), ANBOS (uiterlijke verzorging), CZO (zorg), KCH (detailhandel), RAS (schoonmaak), SVH (horeca), SVGO (bouw), VTB (metalectro), VAPRO (proces- en maakindustrie), NVVB (burgerzaken), NOC*NSF (sport).

Ze kiezen hiervoor omdat het de herkenbaarheid en waarde van het opleidingsaanbod in de sector versterkt. Wil je meer informatie over het NLQF? Kom dan vooral langs bij onze extra webinar voor branches en sectoren op 13 mei!  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Betekenis van het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF voor branches en bedrijven

Wat maakt dat zij kiezen voor NLQF? Wat is de toegevoegde waarde voor werkgevers en werknemers? In dit webinar gaan we in gesprek over de betekenis van het Nederlandse Kwalificatieraamwerk NLQF voor branches en bedrijven in het kader van een leven lang ontwikkelen (LLO).  

Het NLQF is een systematische ordening van alle bestaande kwalificatieniveaus en opleidingen in Nederland. NLQF maakt formele en non-formele opleidingen vergelijkbaar met elkaar, zowel nationaal als internationaal. Dit draagt onder meer bij aan het aannemen van de juiste mensen met de juiste kwalificaties en het aanbieden van de juiste scholing voor personeel. 

Doel webinar 
Dit webinar richt zich specifiek op branches, sectoren en werkgevers. Na deelname aan dit webinar weten deelnemers: 

  • wat het NLQF is; 
  • hoe de procedure voor inschaling er in grote lijnen uitziet 
  • wat de voordelen zijn voor branches en sectoren; 
  • hoe werkgevers het NLQF kunnen gebruiken in het kader van LLO. 

Programma webinar 

  • Inleiding door Tijs Pijls, Programmadirecteur Nationaal Coördinatiepunt NLQF 
  • Ervaring van één van de branches 
  • Discussie met inleiders en deelnemers over de betekenis van het NLQF 

Wanneer 
Online op 13 mei van 15:30-16:30.  Deelname is gratis.  U kunt zich hier aanmelden.