NLQF staat voor bewijs van niveau

Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF geeft duidelijkheid en zekerheid over het niveau van kwalificaties. Werkgevers kunnen zo de juiste mensen aannemen en de juiste scholing aanbieden aan werknemers. Werknemers kunnen aantonen wat zij waard zijn. Opleiders kunnen het niveau van hun kwalificaties vastleggen. Het NLQF telt acht niveaus, van basiskwalificatie tot universitair niveau en beschrijft per niveau de bijbehorende kennis en vaardigheden en de mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Naar het NLQF-webinar

Read more

Wat kan NLQF voor u betekenen?

NLQF voor werkgevers

NLQF voor werkgevers

Wat is het niveau van mijn werknemers en komt dat overeen met het niveau dat ze zouden moeten hebben? En welke waarde hebben hun kwalificaties vergeleken met andere private, bedrijfs- en publieke kwalificaties? NLQF biedt het antwoord.

Lees meer

NLQF voor werknemers

NLQF voor werknemers

De baan voor het leven bestaat niet meer. U moet flexibel zijn. Maar hoe flexibel bent u? Weet u precies op welk niveau u werkt? En weet u welk niveau vereist is om de overstap naar die ene baan te kunnen maken? NLQF helpt u op graag weg.

Lees meer

NLQF voor opleiders

NLQF voor opleiders

U timmert al jaren aan de weg met gedegen kwalificaties voor specifieke beroepen. Maar u kampt ook al jaren met de vraag hoe u nu eindelijk op transparante wijze het precieze niveau van uw diploma’s kunt duiden. NLQF helpt u uit de brand.

Lees meer

NLQF voor studenten

NLQF voor studenten

NLQF maakt duidelijk op welk niveau je studeert, ook bij een particuliere opleiding. Bovendien vergemakkelijkt NLQF de keuze voor een passende vervolgstap én kun je het niveau van jouw Nederlandse diploma vergelijken met een buitenlands diploma.

Lees meer

Agenda

25-10-2019 | De Dag van Leren en Werken (DDWL)

25-10-2019 | De Dag van Leren en Werken (DDWL)

De Dag van Leren en Werken (DDWL) Op vrijdag 25 oktober 2019 is de Dag van Werken en Leren. Deze dag is een initiatief van het Tilburg University Impact Programma en Tilburg University Professional Learning. In samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant en Omroep Brabant. Een dag gericht op het onder de aandacht brengen van een Leven Lang Ontwikkelen met verschillende presentaties en workshops, die allemaal gericht zijn op het thema: ‘Deel, ontdek en werk aan jouw toekomst’. De dag vindt plaats in de indrukwekkende ruimte in de Tilburgse Spoorzone: de Locomotiefhal en duurt van 09.30 tot 19.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.ddwl.nl. Tijdens deze dag verzorgt het NCP NLQF samen met de NCVB een workshop Leven Lang Ontwikkelen en NLQF: om 10.00 uur en om 14.00 uur. U bent van harte welkom om deze workshop bij te wonen en te leren wat NLQF betekent voor een leven lang ontwikkelen. Meld u zich daarom snel aan via https://ddwl.nl/contact/.

Read more

28-11-2019 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

28-11-2019 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

Op donderdag 28 november 2019 (10.00 - 12.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Utrecht. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enz.). De bijeenkomst gaat over het inschalen van kwalificaties of opleidingen in het NLQF zodat zij een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor de liefhebbers zijn er broodjes na afloop. Klik hieronder op READ MORE voor aanmelden.

Read more

10-03-2020 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

10-03-2020 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

Op dinsdag 10 maart 2020 (10.00 - 12.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Utrecht. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enz.). De bijeenkomst gaat over het inschalen van kwalificaties of opleidingen in het NLQF zodat zij een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor de liefhebbers zijn er broodjes na afloop. Klik hieronder op READ MORE voor aanmelden.

Read more

Deadlines indienen validiteitsaanvragen en inschalingsverzoeken in 2019/2020

Deadlines indienen validiteitsaanvragen en inschalingsverzoeken in 2019/2020

Klik hier voor een overzicht van de inlevertermijnen.

NLQF/EQF-niveaus

Schematisch overzicht generieke inschaling in NLQF en EQF van door de overheid gereguleerde kwalificaties.

schema-nlqf-eqf