NLQF maakt leren zichtbaar

Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF is opgezet ter ondersteuning van een leven lang leren en heeft als doel een bijdrage te leveren aan de arbeidsmobiliteit. Het raamwerk telt acht niveaus, van basiseducatie tot universiteit, en beschrijft per niveau de bijbehorende kennis en vaardigheden en de mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Naar het NLQF-webinar

Read more

Wat kan NLQF voor u betekenen?

NLQF voor werkgevers

NLQF voor werkgevers

Wat is het niveau van mijn werknemers en komt dat overeen met het niveau dat ze zouden moeten hebben? En welke waarde hebben hun kwalificaties vergeleken met andere private, bedrijfs- en publieke kwalificaties? NLQF biedt het antwoord.

Lees meer

NLQF voor werknemers

NLQF voor werknemers

De baan voor het leven bestaat niet meer. U moet flexibel zijn. Maar hoe flexibel bent u? Weet u precies op welk niveau u werkt? En weet u welk niveau vereist is om de overstap naar die ene baan te kunnen maken? NLQF helpt u op graag weg.

Lees meer

NLQF voor opleiders

NLQF voor opleiders

U timmert al jaren aan de weg met gedegen kwalificaties voor specifieke beroepen. Maar u kampt ook al jaren met de vraag hoe u nu eindelijk op transparante wijze het precieze niveau van uw diploma’s kunt duiden. NLQF helpt u uit de brand.

Lees meer

NLQF voor studenten

NLQF voor studenten

NLQF maakt duidelijk op welk niveau je studeert, ook bij een particuliere opleiding. Bovendien vergemakkelijkt NLQF de keuze voor een passende vervolgstap én kun je het niveau van jouw Nederlandse diploma vergelijken met een buitenlands diploma.

Lees meer

Agenda

14-06-2018 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

14-06-2018 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

Op donderdag 14 juni 2018 (10.00 - 12.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Utrecht. De bijeenkomst gaat over het inschalen van kwalificaties of opleidingen in het NLQF zodat zij een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt. Psychodidact brengt op 14 juni vanuit de praktijk een casus in inzake de inschaling van kwalificaties. Psychodidact is een particulier opleidingsinstituut in de psychologie en liet twee kwalificaties inschalen in NLQF-niveau 6: Psychosociaal Counselor en Stressmanagement Coaching Counseling Conflictbemiddeling Professional. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enz.). Op 14 juni gaat de aandacht speciaal uit naar de betekenis van NLQF voor beroepsgroepen en beroepsverenigingen in Nederland. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

14-06-2018 | Werksessie NLQF: hulp bij validiteits- of inschalingsverzoeken

14-06-2018 | Werksessie NLQF: hulp bij validiteits- of inschalingsverzoeken

In 2018 organiseert het NCP NLQF aansluitend aan de voorlichtingsbijeenkomsten werksessies waar instellingen die bezig zijn met een validiteitsverzoek of inschalingsverzoek ondersteuning kunnen krijgen. De tweede werksessie vindt plaats op 14 juni 2018 van 12.30 - 14.30 uur bij het Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. Kosten voor deze sessies bedragen 50 euro. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

27-09-2018 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

27-09-2018 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

Op 27 september 2018 (10.00 - 12.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Utrecht. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enz.). De bijeenkomst gaat over het inschalen van kwalificaties of opleidingen in het NLQF zodat zij een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

27-09-2018 | Werksessie NLQF: hulp bij validiteits- of inschalingsverzoeken

27-09-2018 | Werksessie NLQF: hulp bij validiteits- of inschalingsverzoeken

In 2018 organiseert het NCP NLQF aansluitend aan de voorlichtingsbijeenkomsten werksessies waar instellingen die bezig zijn met een validiteitsverzoek of inschalingsverzoek ondersteuning kunnen krijgen. De derde werksessie vindt plaats op 27 september 2018 van 12.30 - 14.30 uur bij het Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. Kosten voor deze sessies bedragen 50 euro. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

29-11-2018 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

29-11-2018 | Voorlichtingsbijeenkomst NLQF

Op 29 november 2018 (10.00 - 12.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF in Utrecht. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden (particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, enz.). De bijeenkomst gaat over het inschalen van kwalificaties of opleidingen in het NLQF zodat zij een NLQF-niveau toegekend krijgen en vergelijking met andere opleidingen mogelijk wordt. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

29-11-2018 | Werksessie NLQF: hulp bij validiteits- of inschalingsverzoeken

29-11-2018 | Werksessie NLQF: hulp bij validiteits- of inschalingsverzoeken

In 2018 organiseert het NCP NLQF aansluitend aan de voorlichtingsbijeenkomsten werksessies waar instellingen die bezig zijn met een validiteitsverzoek of inschalingsverzoek ondersteuning kunnen krijgen. De vierde werksessie vindt plaats op 29 november 2018 van 12.30 - 14.30 uur bij het Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 3531 AJ Utrecht. Kosten voor deze sessies bedragen 50 euro. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deadlines indienen validiteitsaanvragen en inschalingsverzoeken in 2018

Deadlines indienen validiteitsaanvragen en inschalingsverzoeken in 2018

Klik hier voor een overzicht van de inlevertermijnen.

NLQF/EQF-niveaus

Schematisch overzicht generieke inschaling in NLQF en EQF van door de overheid gereguleerde kwalificaties.

schema-nlqf-eqf